Talverehvid – kas naast või lamell?

Kui jutuks on talverehvid siis millist neist eelistada – lamelli või naastrehvi?  Seda küsimust lahendades tuleks kõigepealt lahti defineerida kasutaja ehk rehvide tarbija. Tuleks küsida kas kasutaja elab maal kus suuremad maanteed asuvad kilomeetrite kaugusel ning talvel puudub elementaarne lumekoristusteenus. Või hoopis kasutaja kes elab linnas ning harva satub linnast välja.  Sealt tulenevalt saab tuletada tema igapäevaseid teeolusid. Teeolud mängivadki rolli millist rehvitüüpi võiks eelistada.

Uuringud näidanud et lamellrehvi peaks kasutama tarbija kes liikleb linnas ja kelle teeolud tavaliselt on head see tähendab hooldatud. Lamellrehvi kasuks räägib ka mugavus. Rehv on vaiksem ja auto käitub heades see tähendab kuivemates oludes kui asfalt on puhas oluliselt turvalisemalt. Naastrehvi seevastu tasub kasutada tarbija, kes sõidab pidevalt jäistel ehk hooldamata teedel. Rehv peab kindlasti paremini jää peal. Kui lumi on paks siis on küsitav kumb tegelikult paremini peab. Selleks soovitan vaadata alljärgneva video:

https://www.youtube.com/watch?v=S1hHVefwlH4

Lamellide kasuks räägib veel see et nendega on võimalik sõita aasta läbi ja nad lõhuvad kindlasti vähem maanteed. Ehk minu arvates on naastrehv täna ikkagi juba kohas kus nende tarbimine ajas kaotab oma rolli.