Turundamine google otsingumootoris

Kindlasti oled ka sina puutunud kokku reklaamivormiga nimega Google AdWords ehk reklaam. See on üks internetiturunduse osi ning kiire ja hea lahendus otseste tulemuste saavutamiseks. Google reklaam aitab sinu lehel valitud märksõnadega otsingu puhul saavutada eelistatud positsioon otsingutulemuste seas. Makstud reklaam on alati orgaaniliste tulemustega võrreldes silmapaistvam, kuna reklaami näidatakse otsingu esimeses või tagumises otsas, mis tagab parema nähtavuse.  Seda muidugi juhul, kui reklaami soovitakse n’idata Google ning partnerite otsingumootorites.

Reklaamivõimalusi on AdWordsis mitmeid. Lisaks tekstireklaamile otsingumootorites võimaldab Google reklaam ka display reklaami, ehk Google partnervõrgustikes saab näidata bännereid või videoid.Kindlasti olete tähele pannud YouTube’s video alguses olevat reklaami. See on üks näide Googles kasutatavast videoreklaamist. Sobiva valiku saate teha just enda firma ning sihtrühma vajaduste ning harjumuste põhjal. Täna räägime aga tekstireklaamist, mis on üks populaarsemaid Google’s reklaamimise viise.

Tekstireklaami on kerge koostada ning võimalik optimeerida nii, et potentsiaalne klient näeb kõige sobivamat reklaami. Samuti on võimalik valida hulk relevantseid märksõnu, mida otsides kuvatakse teie reklaami. Märksõnadele võib omakorda määrata parameetreid nagu näiteks täpne vaste, mille puhul peab inimene, kes sõna otsib, kirjutama selle otsingusse täpselt nii, nagu teie olete selle määranud. Muul juhul reklaami ei kuvata.

Google reklaam võimaldab valida ka sobiv sihtrühm. Reklaami saab määrata nii, et seda kuvatakse vaid ühes geograafilises piirkonnas ning ühe keelega või mitmes piirkonnas mitme keelega. Reklaami saab seadistada ka ajavahemike kaupa. See tuleb kasuks juhul, kui teate, et teie sihtrühm arvatvasti otsib vastavat märksõna näiteks ainult tööpäeviti töö ajal. Sel juhul saate seadistada reklaami vastavalt inimeste otsinguharjumustele.

Googles saab määrata ka kindla eelarve nii kuupõhiselt, päevapõhiselt või märksõnapõhiselt. Selle saate ise määrata vastavalt turu seisule või omaenda võimalustele. Küll aga võib juhtuda see, et pisikese eelarve puhul on raha liiga vähe, et reklaame kuvada. Sellest aga annab Google teile teada.

Kokkuvõtteks on Google reklaam suurepärane viis tuua oma kodulehele liiklust ning just teie toodetest huvitatud kliente.